Första blogginlägget

28 feb, 2017

Hej!

Åh vad spännande att få ut första blogginlägget på vår hemsida!
Här kommer vi uppdatera regelbundet med vad som händer på KravXperts och kring våra nätverkskvällar, prova-på möten och massa annat kul. Nu framöver kommer ni få följa våra Kravarkitekter och hur deras vardag ser ut nu fram till deras diplomering som sker i april 2017. Men innan dess vill vi presentera tankarna bakom konceptet Diplomerad Kravarkitekt (DKA) och om hur allting började.

Vi hade en ledningskonferens i Strömstad där vi gemensamt kom fram till att expertkunskap, mångfald och förnyelse samt att verka för att professionen är viktig.

Behovet av duktiga kravanalytiker, kravledare och kravarkitekter ökar ständigt och integreras ofta med agilt arbetssätt och/eller projektledning. Vi får i stort sett en förfrågan varje dag. Vi vill fortsätta vara ett expertbolag samt ha konsulter som lever vårt varumärke, att lämna avtryck hos varje kund – se till att kundens kravkunskap växer och blir användbart.

Ett sätt var att visa på det värdet via rollen Kravarkitekt. Vi vill också gå utanför våra vanliga kanaler för att hitta duktiga kravkonsulter. Efter många diskussioner och idéer landade vi i slutändan i det nya programmet Diplomerad Kravarkitekt, vilket är KravXperts största satsning hittills.

Nu är vi igång och satsningen känns helt rätt. Vi har haft tuffa och roliga dagar där vi hela tiden bygger på kompetensen och utbyter erfarenheter.

Från och med nu lämnar vi över bloggandet till våra blivande Kravarkitekter.

/ Kerstin, Agneta & Ann

Kravarkitekter