Vilken satsning!

07 mar, 2017

KravXperts Diplomerad Kravarkitektutbildning, vilken satsning!

Föreställ dig visionen, kreativiteten och drivkraften som ligger bakom denna satsning.
Det högre syftet, att lyfta professionen och belysa kravrollens viktiga funktion i IT-projekt.

Vilket mod och vilja att utveckla företaget! En ny roll ”Kravarkitekt” att sätta på Sverigekartan. Att våga tänka nytt och se helheten utifrån kravarbetets perspektiv, för att göra kravprocessen ännu mer värdeskapande och för att bidra till att öka kundnyttan.

Det är vad jag föreställde mig när jag första gången träffade Kerstin, Ann och Agneta.

Beslutet att hoppa på programmet gjorde jag på stående fot, den här resan ville jag verkligen vara med på!

Vem är jag då?

Lotta heter jag och jag kommer från läkemedelsbranschens affärs- och IT-verksamhet. Bland de olika IT-projekt jag deltagit i har jag haft rollerna beställare, kravledare, analytiker och projektledare. Jag vet inte om du kommer ihåg (eller var med på den tiden), då det var populärt att outsourca IT-verksamheten och man sa upp all IT personal.

Jag minns det väl med ett leende på läpparna. Jag fick ett erbjudande att sluta med en rejäl summa pengar i min hand. Jag tog steget och gjorde en karriärsvändning. Jag genomförde en coach-certifiering och hoppade på en coachkarriär som egen företagare. Det ledde till uppdrag inom utbildning, föreläsningar, coaching på verksamhetsutveckling och individer på alla möjliga nivåer.

När metoden Lean korsade min väg väcktes min entusiasm och nyfikenhet. Detta gjorde att jag tog en anställning i en organisation för att få praktisk erfarenhet med ”Lean-thinking”, där bl.a. ”Kanban” fungerade i praktiken. Så på den vägen är det.

Nu är jag här på KravXperts och kommer snart att få ett diplom som Kravarkitekt. Det blir en ny framtid där jag får möjlighet att använda mig av alla mina kompetenser och erfarenheter och framför allt utveckla mig och lära nytt.

KravXperts-tåget jag nu bordat rusar fram i Shinkansens hastighet, genom landskapet av Användningsfall, användarberättelser, processkartor, diagram av alla dess slag, loggning och säkerhet, hur upphandling genom krav går till att anamma arbetsmetoderna agilt och vattenfall och så klart mycket, mycket mer.

På resan läser vi massor med böcker och framför allt KravXperts nya bok ”Agil kravexpert”. En bok som har blivit vår arbetsbok under resans gång. I utbildningen ”hjälper” vi bokens företag, ”Frisk &Kry”, med deras kravutveckling för sin nya webblösning och koncept. Jag kan verkligen rekommendera att läsa den!

Nu ska jag sätta mig och plugga vidare inför REQB certifieringen!

På återseende!

/ Lotta, blivande Kravarkitekt