Specialister inom krav och workshopledning

KravXperts är specialiserade inom krav och workshops och är kända för att få kravarbetet att fungera praktiskt.

 

Vi är stolta att få presentera vår bok "Agil kravexpert" - agilt och krav i praktiken

Boken ger kunskap, tips och praktiska exempel på hur du på ett effektivt sätt arbetar med krav i en agil miljö. Innehållet sammanställer KravXperts samlade kunskap om effektiv kravhantering, allt från en vision till detaljerade krav. Den är handfast,
behändig och inspirerande för alla som jobbar med krav på IT-system och har redan
blivit populär bland våra kunder. 

Pris 390 kr inklusive moms plus porto/frakt. Vill du köpa boken skicka ett mail till info@kravxperts.se

Vill du läsa mer om "Agil kravexpert" och vår andra bok "Workshopresan - praktisk handbok för workshopledare" härKravnätet 11 mars med spännande ämne

07 mar, 2015
Möt en fd kriminalinspektör och lyssna på hur man samlar krav och kravställer på en funktion och en organisation som möter det yttre och inre hotet i en värld där vägen in går via människor och nätverk. Hur skyddar vi vår information när den samtidigt ska vara nåbar?

Kravnätet - 11 mars, kl 16.00-20.00

Välkommen till vårens första kravnätsmöte!

Vi samlas, lyssnar på ett spännande ämne i kravområdet, diskuterar ämnet, minglar och ökar vår kravkunskap tillsammans.

Vem vill komma och lyssna på en föreläsning kring kravhantering för ett logghanteringssystem? Inte många, ordet logg är förknippat med ångest och tekniknördar som översätter svårbegripliga textsträngar till lika svårbegripliga förklaringar.

Om man i stället beskriver området som en funktion som översätter data till information och där föreläsaren berättar om uppdrag där informationen används för att bygga underrättelsesystem, logistiklösningar för att se att passagerare och bagage är ombord på samma plan, samt hur man upptäcker vilka som skaffat sig insyn i utredningen om mordet på fd utrikesminister Anna Lindh blir området genast intressantare.

SIEM (Security Information Event Management) börja på allvar utvecklas efter Enronskandalen i USA 2001. Direkta följder ur den härvan resulterade i Sabanes-Oxley Act (SOX-lagstiftningen) som syftar till att stärka den interna kontrollen över den finansiella rapporteringen. Plötsligt fanns tekniken men inte kraven.

Kom och lyssna på den före detta kriminalinspektören Roger Lindblom från Secorum som sadlade om till systemvetare och kravhanterare. Roger har byggt och bygger Security Operations Centers inom svenska högsäkerhetsorganisationer. Han delar med sig av sina erfarenheter om hur man samlar krav och kravställer på en funktion och en organisation som möter det yttre och inre hotet i en värld där vägen in går via människor och nätverk. Hur skyddar vi vår information när den samtidigt ska vara nåbar?

Fokus under kvällen är att besvara frågan "Hur identifierar vi kraven på en förbättrad spårbarhet när kunden själv inte kan beskriva sina behov, men inser att något måste göras?" Med rätt hantering tar vi kunden till en nivå han aldrig kunna drömma om.

Program
16.00 Samling
16.10 Temat - introduktion
17:30 Paus för lite att äta
17:45 Diskussioner
19:30 Nästa möte
20.00 Klart

Pris per medlem/år 2 600 kr per person exklusive moms för företag.
1 300 kr inklusive moms för privatpersoner.

Medlemsavgiften används för att täcka kostnader för lokal, mat samt föreläsare.
Ett första möte deltar man på utan kostnad för att därefter ta beslut om medlemskap eller ej.

Plats: Konferenshuset, Drottninggatan 55

Utbildning

Vi anordnar utbildningar i krav och workshop i samarbete med Kunskapsresan.

Nedan visas de två närmaste kurserna. För bokning eller information klicka på kurserna nedan.

För att se hela vårt kursutbud, klicka på "visa hela kalendern".

Gilla och följ oss på Facebook

 

 

   Accrediterade REQBcertifierare